Bygglovsansökan

Bygglovsansökan lämnade vi in till kommunen 21 juli. En ganska odramatisk händelse egentligen, men det var stort för oss.

När handlingarna som utgjorde själva bygglovsansökan kom med posten från A-hus kollade vi igenom dem så allt stämde. Sedan la vi ansökningarna omsorgsfullt i en mapp i en fin väska och cyklade högtidsfullt in till stan till Stadshuset.

Vi hade räknat med att leta runt i nån timme efter rätt förvaltning och sedan i ytterligare nån timme för att hitta någon tjänsteman. Vi trodde detta skulle ta oss hela eftermiddagen.

Men icke. I Stadshuset fanns ett kontaktcenter där en trevlig person snabbt o enkelt tog emot vår ansökan, tittade igenom den och konstaterade att alla handlingar fanns med, stämplade, gav oss en kopia, hälsade att vi ska räkna med att det tar 10 veckor att få besked, sa tack och adjö.

Det tog max 3 minuter.

Snopna över att det gick så snabbt o enkelt gick vi därifrån. Köpte en glass på torget som vi njöt länge av samtidigt som vi drömde om vårt blivande hus.

Det är standard att en bygglovsansökan kan ta ca 10 veckor. Nu är det dessutom mitt i semestertider så vi räknar med att det tar tid. Samtidigt har vi hört från flera håll att Falkenbergs kommun brukar vara snabba. Det återstår att se.

Men en sak är säker, de ska definitivt ha beröm för sitt kontaktcenter där kunniga, snabba och trevliga kommuntjänstemän finns! Jag har ändå ringt ett antal gånger nu om nybyggnadskarta, bygglovsansökan, kommunens planer för framtiden i området etc, och de har gått lika bra varje gång.  http://www.falkenberg.se/1/kommun–politik/kommunens-organisation/forvaltningar/serviceforvaltningen/kontaktcenter.html

Vi håller tummarna för vår bygglovsansökan. Vi vet att handläggaren kommit tillbaka i tjänst från sin semester och tog tag i vårt ärende med en gång, så bollen är i rullning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *