Förbereda uppfarten

En dag dök det upp två personer som tydligen har köpt en tomt snett mitt emot oss och började med markarbetet inför sitt bygge. Det var verkligen trevliga människor, så vi ser fram emot att de får klart sitt hus och flyttar in. När markarbetarna höll  på som bäst frågade vi om de kunde tänka sig att fixa vår uppfart också – när de ändå är på plats på gatan.

Det var inga som helst bekymmer! De beställde två lass grus, la ut det med grävskopan, paddade till alltihop, mätte med laser och såg till att det blev rätt höjd inklusive lutning ut bort från huset så eventuellt regnvatten ska rinna undan. Det hela tog två timmar totalt.

Såhär ser uppfarten ut nu när de är klara. Senare kommer vi troligtvis att lägga plattor på hela uppfarten, och sätta upp panel utmed yttersidan på carporten. Men det får vi ta senare.

På framsidan har vi inte bestämt oss riktigt hur det ska bli. Men troligtvis en gång av plattor från uppfarten till entrén i mjuka runda former, och en del växter som ger grönska mot gatan till. Emil förberedde genom att dra undan lite av allt grus som är närmast gatan, så vi kan lägga jord och plantera där sedan.

Och såhär vackert är huset i månljuset på kvällen!

2 reaktioner på ”Förbereda uppfarten”

 1. Hej.
  Kul att läsa om er husresa, vi ska snart börja vår..
  Såg att det inte är något innertak på er carport..
  Ingår inte det när man köper från a-hus och de bygger det?

  Maria 😊

  1. Hej! Vad spännande för er att bygga!
   Nej, det ingår inget innertak i carporten. Det trodde jag också att det skulle göra, men kanske är det något tillval som vi inte uppmärksammade. Lycka till med erat bygge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *