Hösten kommer – nu går vi in

Hösten kommer nu – så låt oss gå in inomhus.

November är här. Det är tid för att krypa upp i soffan, vila sig, reflektera över det gångna året och njuta av tillvaron med en kopp varm te i handen.

Men framförallt är det dags att börja fundera kring inredningen av huset. Under sommarhalvåret håller vi oss utomhus och har inte ägnat en tanke åt hur vi ska fylla husets invändiga delar.

Det blev några turer till Svenssons i Lammhult, Bolia, Ikea, Mio med flera. Handla, beställa, få hem förpackningar, skruva, skruva fel, skruva rätt, bli trött, bli uppgiven, städa, dammsuga igen, bli glad, bli nöjd, somna gott på kvällen.

Inredningsbilder

Soffan i vardagsrummet har flyttat runt några varv. Just nu står den utmed de stora fönstren. Fördelen är att det ger rymd och plats inomhus och känns socialt att kunna sitta i soffan och umgås med dem som kanske är vid matbordet eller i köket. En annan fördel är att det är mysigt att ligga i soffan på dagen och få lite av det bleka dagsljuset i ansiktet.

 


Matbordet köpte vi på Mio i somras, och nu har vi kompletterat bordet med stolar från samma butik. Bordet heter Holger och stolarna heter Nils.

En dag kommer vi även att sätta upp någon form av tavla på väggen. Men det kommer sen. En sak i taget.

 

På Ikea köpte vi en garderob och på Mio en skohylla och sittbänk. Vi har insett att medelåldern är här och att det är väldigt skönt att kunna sitta ner och knyta skorna. Taklampan kommer från Lampfabriken i Hunnestad, i Varberg.

Och i gästbadrummet passade Ikeas ”Vittsjö” in, så nu har även handdukarna fått en plats att vara på när de inte används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *