Fasad och andra utvändiga val

Det är snabba ryck. Vi träffade A-hus första gången 22 april i år för att få information om hur deras hus byggs och prisuppgifter. Bara 1,5 månad senare har vi bestämt tomt, husleverantör, husmodell, skrivit köpeavtal, beställt o fått nybyggnadskarta, satt ut pinnar på tomten där huset är tänkt att stå och ska ikväll besluta om de utvändiga valen på huset.

Vi tar varsitt glas rom zacapa för att underlätta besluten.

Det blir liggande panel. – Nu för tiden är hållbarheten på liggande panel lika bra som stående (förr kunde liggande panel samla fukt).

Det blir mörkgrått tak, stuprör o hängrännor i silvermetallic, vita spröjs på fönstren.

Vi kommer sen att måla huset vitt. Och vi vill ha en röd entrédörr. Röd dörr är inte helt enkelt. Men vi valde RAL3004 till slut. Den är mörkröd. Dörren kommer stå i norrläge och ganska skyddad på verandan så förhoppningsvis kommer den att hålla färgen. En vän tipsade oss att beställa ytterdörren i röd på utsidan men vit på insidan, ifall en inte vill vara låst i inredningen inomhus till den röda dörren.

Nu är de utvändiga valen gjorda, pappren underskrivna och kuvertet är ihopklistrat. Den tidigare beslutsångesten över alla val övergår plötsligt i lättnad. Nu är allt klart inför en bygglovsansökan.

kontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *