Tekniskt samrådsmöte

Tekniskt samrådsmöte är en milstolpe i husbyggandet. Det är här datum och planer spikas och tillåtelse till byggstart sker. Byggstart var planerad till 1 januari. Men häromveckan när jag ringde snickaren Lars Stormåhsen på Högens bygg – de som ska bygga vårt hus – för att ställa lite elektricitetsfrågor så svarade han lite fundersamt att:

”Det där kan vi la ta när vi ses nästa vecka?”

Det visade sig att byggfirman o husleverantören hade planerat att byggstart skulle ske 6 december. Men det hade missats att kolla av det tidigare datumet med oss.

För oss är det ju bara bra om de börjar tidigare än beräknat, för då är det större chans att allt blir klart i tid. Men för att ändra planeringarna fick vi en stressig vecka. Först kontakta kommunen och skriva nytt kontrakt om tidigare tillträde till tomten, få loss pengar för att betala tomten och få till ett tidigare tekniskt samrådsmöte med kommunen, husleverantören och kontrollansvarig.
Allt löste sig!

Igår hade vi tekniskt samrådsmöte som gick i en rasande fart där byggnadsinspektören snabbt o kunnigt gick igenom alla papper och beslut. Han upprepade flera gånger:

”Ja det är bra att ni har valt den här husleverantören, för de brukar alltid följa alla lagar och regler och lite till, och den här byggfirman vet vi gör ett gediget grundligt arbete, så det bådar gott för er som kunder!”

Vi firade med att köpa en ny pärm till alla våra (2 kilo?) papper, och Niklas formulerade etiketten på pärmryggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *