En helgjuten julklapp

En helgjuten julklapp fick vi i år. Imorse anlände betongbilarna och bara 3 timmar senare var betongen gjuten på plattan. Nu har ett stort steg i processen mot ett färdigt hus avklarats! Helt fantastiskt!

Koncentrationen bland byggarbetarna var på hög nivå så jag lät dem arbeta ifred, utan att störa med alla mina frågor och beröm. Till och med hunden fick vara i koppel så han inte skulle få för sig att springa upp på den blöta betongen och sätta tassmärken.

 

img_1262 img_1263 img_1266 img_1264

En liten julklapp till betongarbetarna

Idag är det 21e december, och årets kortaste/mörkaste dag. Bilderna blir mörka och grå eftersom vädret är mörkt, kallt och grått. För att muntra upp arbetslaget lite tog jag med en morotskaka till dem.

När vi senare bor i huset inbillar jag mig att jag kommer att bli en riktig bakmamma. Men än är vi inte där.
Så jag gick till mitt favoritställe caféet Annas Bakgård (fd Falkmanska caféet) http://www.annasbakgard.se/   i gamla stan i Falkenberg och köpte en av deras hembakta morotskakor. Som ett litet tack för det fina och ordentliga arbete Högens bygg har utfört hittills med vårt blivande hus.

café annas bakgård
café annas bakgård

Under de här två veckorna har de varit på tomten och arbetat varje dag, koncentrerat och intensivt i vinterkylan. Det är ett tungt arbete. Imponerande att de orkar med det, och jag är tacksam över att de gör arbetet.
Varje gång jag är där på besök och börjar frysa efter 10 minuter påminns jag om hur glad jag är över mitt eget jobb, som är inomhus.

Det blev en helgjuten platta i julklapp till oss, och en liten kaka som tack och julklapp till byggarbetarna. Hoppas de blev nöjda. En sak är säker, jag o Niklas är i alla fall väldigt nöjda!

morotskaka
morotskaka från www.annasbakgard.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *