Våren är här – planering av trädgården!

Våren är här och vi planerar trädgården för fullt! Hela året har vi funderat fram och tillbaka på vilka träd, buskar och odlingar som kan komma att passa in och trivas tillsammans med oss på tomten.

Att promenera runt på ängen bakom huset och luska ut vilka slags växter som redan lever här är som att lära känna nya vänner. Vi kommer ju som någon slags inkräktare på deras mark och tar över en stor del av den med huset. Vi vill gärna ha kvar ängskänslan i stora delar av trädgården. Ett öppet landskap med ängsblommor och vilda björnbärs- och hallonbuskar som får växa fritt med omsorg från oss.

När solen visade sig och gav de oss första plusgraderna åkte vi till Granngården http://www.granngarden.se och köpte våra första verktyg:

Nyinköpta verktyg
Skapa odlingsland

Helt fantastisk känsla att gå runt på tomten och klippa ner buskar och sly för att skapa en trädgård. En del skulle säga att det är jobbigt att rensa upp sly. Själv är jag bara helt förälskad i tomten och tycker att det är helt underbart att äntligen få börja greja här! Jord under naglarna och rejäl träningsvärk efteråt, kan det bli bättre?!

vi gräver odlingsland

Jag följer Sara Bäckmos blogg http://blogg.land.se/skillnadens-tradgard/ och har nu valt att försöka mig på hennes förslag till enkelt täckodlingsland. Här ska göras ett lite dike runt landet, papp ovanpå, gräs- och buskklipp, gödsel och sist lite av jorden som ligger i jordhögen borta vid huset. Det blev en rejäl jordhög över när grävaren hade dränerat inför husbygget.

Hus till fåglarna
uppsättning av fågelholk

Fåglarna är också värda ett fint hus. Bara några minuter efter att denna holk var uppsatt kom flera blåmespar och inspekterade holken. I skrivande stund är det dock oklart vem som vann budgivningen.

fika i solen

Och efter allt arbete njöt vi av en riktigt välförtjänt vila i solen med en kaffe i handen på vår ”blivande altan”:

välförtjänt vila efter trädgårdsarbete

Nu är våren här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *