Braskamin Contura 556

Att skapa en läs- o myshörna

När höstens ovädersstormar avlöser varandra tänker vi tända brasan och krypa upp i läs- o myshörnan. Frågan är bara; hur skapar vi en läs- o myshörna?

Braskamin

Vi började med att välja en braskamin. Det blev en svart contura 556 från http://www.contura.se  Den är ganska nätt och stilren och glasen på sidorna gör att du ser brasan oavsett om du står i hallen, sitter i soffan eller i läshörnan vid golvfönstren. Det var det enkla valet.

Sen behövs möbler.

Fåtöljen

Vår spontana semesterresa i somras tog oss till sydvästra Danmark, Vadehavet, Römö och byn Tönder. I Tönder råkade vi hamna i butiken Möbelhuset 2  http://mobelhuset2.dk/ och förälskade oss i varsin fåtölj. Försäljaren i butiken berättade stolt historien om fåtöljerna som var skapade av den danske designern Hans Wegner. Wegner kommer från byn och vi hade tagit in på ett hotell som låg granne med hans föräldrahem. Mötet med försäljaren och fåtöljerna var en upplevelse som etsat sig fast på näthinnan. En Wegnerfåtölj hade blivit fantastisk att ha vid braskaminen i huset! Synd bara att de kostar ca 30 000 kr. Danska kronor. Styck.

Nån vecka senare har jag börjat lägga upp en plan för hur jag ska kunna spara ihop pengar till att köpa fåtöljen inom 3 år. Samtidigt sitter Niklas och kollar youtubeklipp på downhillåkare, och säger att han gärna skulle vilja köpa sig en ny cykel, och att vi kunde köpa en till mig också så vi kunde träna tillsammans.

Jag: ”En sån cykel kostar lika mycket som Wegnerfåtöljen.”
Niklas: ”Ja, det blir ett enkelt val.”
Jag: ”Ja, det blir det verkligen.”

Båda fortsätter drömma om sitt, övertygade om att den andre kommer ta sitt förnuft till fånga.

Närproducerade lammskinn

Under andra semesterresan i somras besökte vi mina föräldrars sommarstuga på Orust. Råkade då hamna vid en bondgård som har uppfödning av lamm som de säljer både köttet och skinnen av. Vi träffade fåren och årets lamm och såg att de levde gott. Slakteriet ligger i Varekil bara några kilometer därifrån, och är KRAV-anslutet, så även den delen av produktionen är i sammanhanget ”skonsam”. http://www.varekilsslakteri.se/

Lammskinnen var oerhört mjuka och fina, och ett sådant skulle passa perfekt att ha i Wegnerfåtöljen vid brasan när höstarnas ovädersstormar drar förbi utanför huset i framtiden.

I mitt huvud hade jag målat upp den perfekta bilden av läs- o myshörnan där jag ska låta mig sjunka djupt ner i Walter Scott-serien från 1870-talet som gått i arv i familjen och som pappa nu har gett till mig.

Drömmen får vänta

Men den drömmen får vänta. Nu ska vi ut och cykla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *