Plattsättning av badrummen

Plattsättaren har spenderat långa dagar för att få upp allt kakel och klinker i badrummen, kök och entréer. Från att rummen var korrekt förberedda så att han skulle kunna påbörja sitt arbete till deadline hade han knappt två veckor. Och vårt hus är inte det enda han sätter plattor i.

Han verkar ha ett pressat schema, men har inte tummat på lugnet och noggrannheten för det. Han är så lugn och noggrann att jag själv blir hyperstressad. Men det säger mer om min otåliga personlighet än om någon annan.

Såhär såg badrummen ut efter att de hade tätskiktats:

 

Tålamod i badrummet

I ena badrummet hade vi valt ett vitt väggkakel med vågliknande struktur i, gråblå golvklinker och marockanskt kakel till fallet i duschen. Det blev en utmaning för plattsättaren Michael att räkna ut hur han skulle kunna få till fallet på ett snyggt sätt. När vi gjorde valen på Oves golv fick vi veta att det inte skulle vara något bekymmer att använda det marockanska kaklet som fall i duschen. Men det visade sig att det inte var riktigt så enkelt.
Michael testade olika upplägg och vi resonerade fram och tillbaka om olika möjligheter.

Efter ett tag var jag mest intresserad av att kasta kaklet i soporna. Ursäktade mig och lämnade rummet. Nästa dag åkte vi till huset efter jobbet. Då hade Michael fått ihop en lösning och satt upp allt kakel i hela badrummet. Exakt så som vi hade velat ha det! Resultatet blev till och med ännu finare än vi hade vågat hoppas på att det skulle bli.

Känsla av spa i gästbadet

Gästbadrummet ligger i mitten av huset, det har inga fönster som ger ljus och därför har vi valt ljusa färger i kaklet. Om det andra badrummet hade Medelhavskänsla så vill vi i detta badrum ha mer av spa. Här kommer ett badkar att finnas. Här ska finnas plats för lugn, ro, vila, långa varma bad och meditation till tända ljus.

De här plattorna var lätta att välja för vi vill ha naturfärger. Det verkar inte ha varit någon utmaning för Michael plattsättaren att sätta upp dem heller, för plötsligt satt de på plats. Vi är verkligen nöjda med resultatet och tror att det kommer bli riktigt fint med det vita badkaret till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *